Пятница, 19 Апреля 2024, 12:27:18
Приветствую Вас Путник RSS
Заброшенное логово Ардениса Закатного
Главная страница РегистрацияВход
Меню
Пеар
Начало » 2007 » Декабрь » 9 » Американський дослідник висунув теорію, яка пояснює все
Американський дослідник висунув теорію, яка пояснює все
Американський дослідник Ентоні Геррет Лізі запропонував вирішення Єдиної теорії, чим кинув світову науку в сум’яття. На початку листопада в Інтернеті нікому не відомий 39- річний чоловік опублікував свої висновки в 31- сторінковій статті, котра, як стверджується, поєднує всі відомі фізичні закони.


Низка найбільших фахівців вважає, що Лізі вдалося виконати науковий заповіт Альберта Ейнштейна, який безуспішно працював над Єдиною теорією десятиліття й передав це завдання майбутнім поколінням.

Як зазначають деякі спеціалісти, запропоноване Лізі вирішення є винятково простим і гарним. Однак не всі згодні із цим і вважають, що американський вчений у своїх висновках помиляється.

Єдина теорія Лізі в єдиних формулах дає вирішення для чотирьох фундаментальних сил природи - сильної взаємодії, слабкої взаємодії, електромагнітної сили та сили тяжіння. При цьому вона поєднує дві глобальні теорії - квантову механіку й теорію загальної відносності.

Запропонована Лізі Єдина теорія ґрунтується на складному математичному доказі. Вона також передбачає існування двадцяти видів нових елементарних часток, які ще невідомі науці.

Пошуки Єдиної теорії називають однією з головних цілей сучасної фізики. Необхідно описати все: від елементарних часток до Всесвіту. У сучасному вигляді це завдання виникло у працях Ейнштейна, який намагався об’єднати гравітацію й електромагнетизм, теорію відносності й квантову механіку. За останні роки в цих пошуках не здійснили якісного прориву.

Втім, цілком можливо, що для вирішення цього завдання за життя Ейнштейна ще не прийшов час. Тоді ще практично нічого не було відомо ні про чорні й білі діри, ні про Великий вибух і ранній Всесвіт.

Єдина теорія, або Теорія всього - гіпотетична об’єднана фізико-математична теорія, яка описує всі відомі фундаментальної взаємодії. Спочатку даний термін використовувався в іронічному ключі для позначення різноманітних узагальнених теорій.

Згодом термін закріпився в популяризаціях квантової фізики для позначення теорії, яка б об’єднала всі чотири фундаментальні взаємодії у природі.

У ХХ столітті була розпочато безліч спроб знайти Єдину теорію, але жодна з них не змогла пройти експериментальну перевірку.

Першим кроком на шляху до пояснення чотирьох фундаментальних взаємодій стало об’єднання електромагнітної та слабкої взаємодій у теорії електрослабкої взаємодії, створеній в 1967 році Стівеном Вайнбергом, Шелдоном Глешоу та Абдусом Саламом.

У 1973 році була запропонована теорія сильної взаємодії, у рамках якої вдалося об’єднати всі типи взаємодій, крім гравітаційної. Відсутньою ланкою в Теорії залишається побудова теорії квантової гравітації на основі квантової механіки та загальної теорії відносності.

У науковому співтоваристві фізиків тривають дебати із приводу того, чи варто вважати Єдину теорію фундаментальним законом Всесвіту.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 808 | Добавлено: 6c6c6 | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск по новостям

Статистика

Copyright Ardenis Sunset © 2006