Воскресенье, 05 Мая 2024, 15:18:16
Приветствую Вас Путник RSS
Заброшенное логово Ардениса Закатного
Главная страница РегистрацияВход
Меню
Пеар
Начало » Архив материалов
« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 72 73 »
У Великобританії у зв’язку з високим громадським інтересом, що зберігається до теми НЛО, буде оприлюднена надсекретна інформація про зустрічі з непізнаними літаючими об’єктами.

Міністерство оборони опублікує 160 документів, які зберігалися в Національному архіві в Кью. Перші документи будуть розсекречені навесні 2008 року, а оприлюднення усіх документів, як передбачається, займе 3 роки.

З моменту заснування проекту НЛО в 1950-х роках британське міністерство оборони отримало доповіді більш ніж про 10 тис. спостережень за НЛО.

Після розслідувань експерти так і не змогли пояснити близько 5% інцидентів. За словами Ніка Поупа, який керував проектом НЛО в міністерстві оборони у 1991-1994 роках, деякі свідоцтва про зустрічі з НЛО "заслуговують високої довіри".

Передбачається, що міністерство оборони вирішило оприлюднити документи, тому що по цій темі воно отримує більше запитів, ніж по будь-якій іншій.

Поуп вказав, що, хоча спочатку він ставився до НЛО доволі скептично, доступ до засекречених матеріалів і розслідування кількох епізодів – в основному, коли за НЛО спостерігали поліцейські або військові, – змінили його думку.

В ході одного інциденту свідки бачили "великий трикутний корабель", з якого на землю опускався вузький промінь світла. Корабель видавав низькочастотний звук, і літав над базою британських ВПС Cosford в Вест-Мідлендсі і над базою Shawbury у Шропширі в 1993 році.

Іншим разом на базах Bentwaters і Woodbridge у Суффолці в грудні 1980 року військових британських ВПС, направили на розслідування ймовірної авіакатастрофи після того, як в сусідньому лісі було зафіксовано яскраві світлові спалахи. У лісі виявили апарат на трьох ніжках, схожий на місячний модуль, поцяткований дивними, схожими на ієрогліфи відзнаками. Потім він відлетів.

Наступного ранку сліди, які він залишив на землі, були перевірені лічильником Гейгера – рівень радіації там перевищував норму в 10 разів.

Проте міністерство оборони не намагається ідентифікувати такі літаючі об’єкти, поки не отримає свідоцтв того, що "повітряний простір Сполученого Королівства був порушений в результаті ворожої або незаконної повітряної активності".

Коли на початку цього року французький уряд відкрив усі свої документи по НЛО, присвячений цьому сайт залип, не витримавши напливу відвідувачів, які бажали отримати доступ до інформації.

За словами Поупа, він чекає такого ж спалаху інтересу до британських документів, які, як він передбачає, переконають деяких скептиків.

"Що б люди не думали про НЛО, це захоплюючі документи, і вони показують, як міністерство оборони розслідує цю загадку вже майже 60 років, але не знаходить відповіді", – сказав він.

Прес-секретар міністерства оборони підтвердила, що документи почнуть оприлюднювати наступного року. "Ця тема завжди викликала значний інтерес", – підтвердила вона.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 943 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 02 Января 2008 | Комментарии (1)

Героїня популярного мультфільму Сімпсони, 8-річна Ліза, обійшла президента Росії Володимира Путіна в голосуванні на звання Президент світу.

До 14:00 26 грудня в рейтингу на сайті Why Democracy, присвяченому питанням демократії, лідирував Путін, названий журналом Time людиною року. Завдяки підтримці його кандидатури російськими користувачами, Путін за сьогодні піднявся з п'ятого місця на перше. Національний лідер Росії швидко набрав більше 30% голосів респондентів.

Але в середині дня з другого місця в лідери вийшла героїня багатосерійного мультфільму Сімпсони, 8-річна дівчинка Ліза. Ліза, яка виділяється серед інших Сімпсонів насамперед своїм розумом і виваженістю, швидко наблизилася до першого місця й у 14:48 обійшла російського президента.

На третьому місці опинився "екс-президент світу" - духовний лідер буддистів Далай Лама. Закриває п'ятірку Нельсон Мандела і сценарист і продюсер Стівен Колбер.

Помітно піднялася з останнього місця і Мисс Світу 1994 року Айшварія Рай. Вважаючи, що краса усе-таки врятує світ, організатори голосування включили до списку зірку Болівуду.

В опитуванні фігурує також питання " може претендувати Періс Хілтон у кандидати на посаду президента світу?". Сумнівів у громадян це питання не викликало - 86% відповіли негативно, і тільки 4% сказали "можливо".

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 800 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 27 Декабря 2007 | Комментарии (0)

Вчений Девід Іглман разом із двома аспірантами з медичного коледжу Бейлор у Х'юстоні (Техас) вирішили провести експеримент, щоб перевірити, чи дійсно під час небезпеки людина сприймає себе як в уповільненій зйомці.

У відомому фільмі Матриця, коли головний герой ухилявся від куль, то для нього час навколо уповільнювався. Учені вирішили перевірити, чи не так це в дійсності. Виявилося, що в реальному житті все саме навпаки, люди відчувають, що вони рухаються занадто повільно в навколишньому (швидкому) світі.

У ході експерименту, учені вирішили змусити учасників досліду по-справжньому злякатися - для цього вони скинули волонтерів на спеціальну сітку з дуже великої висоти (50 метрів). Експеримент виконувався без страховки, та ще й кілька разів.

У результаті, учасники відчули, що вони летять у безодню набагато довше, ніж це відбувалося насправді , адже вже через три секунди від початку падіння їхня швидкість досягала 113 кілометрів на годину. Також фахівці прикріпили на зап’ястя учасників перцептивний хронометр із дисплеєм, де цифри миготять із певною швидкістю.

Вчені припустили, що, якщо мозок людини дійсно здатен прискорити сприйняття навколишньої реальності в момент небезпеки, то під час падіння добровольці повинні будуть розглянути те, що відображається на дисплеї.

Однак такий результат у ході експерименту отриманий не був. У результаті чого, біологи вирішили, що в уповільненому сприйнятті винна пам’ять - у наляканої людини починає активно працювати ділянка мозку за назвою амігдала, що накопичує свого роду другорядний набір вражень саме в момент небезпеки.

Фахівці зазначають, що приблизно те ж саме людина відчуває упродовж всього життя . Будучи маленькими дітьми, ми сприймали кожен день як рік через те, що кожен з них був насичений пізнанням нового. Доросла людина вже не вважає навколишній простір таким незвичайним, у нього менше відкладається інформації, і відповідно, дні для нього летять швидко.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 810 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 25 Декабря 2007 | Комментарии (3)



Video: The Chosen Cherry Blossoms
Audio: Masuda Toshio - Ri (Kotowari)
Download: http://www.rapidshare.ru/515107
Просмотров: 791 | Добавил: las | Дата: 24 Декабря 2007 | Комментарии (0)

Група фізиків з університету Ланкастера створила лабораторну модель для вивчення ранньої історії Всесвіту, повідомляє журнал Nature.

Учені вважають, що на ранньому етапі свого існування наш Всесвіт пережив період дуже швидкого розширення, що й вплинуло на його подальшу структуру. За однією з версій теорії струн, розширення було спричинене зіткненням двох бран - гіпотетичними тривимірними об’єктами, які існують у просторі більшої розмірності.

І відповідно до даної гіпотези, весь наш Всесвіт знаходиться на одній такій брані, і розширення було викликане зіткненням цієї брані з іншою браною, у результаті чого утворилася безліч дефектів - струн, якими пронизаний наш простір. У результаті коливань і взаємодії цих струн виникають всі фундаментальні частки і їхні фундаментальні взаємодії.

Для перевірки даної гіпотези фізики використовували цікаву модель: циліндр розміром 8 на 45 міліметрів, заповнений рідким гелієм-3 (ізотоп гелію, ядро якого містить два протони й нейтрон).

Слід зазначити, що гелій-3, охолоджений до температури 0,15 градуса вище абсолютного нуля, стає надтекучою рідиною й у ньому виникають квазічастинки, здатні без опору переміщатися в ній. Надтекучий гелій може існувати у двох фазах, умовно названих А і Б. При переході з однієї фази в іншу квазічастинки можуть мати опір.

За допомогою магнітного поля фізики створили з гелію своєрідну модель: розмістили тонку смужку фази А між двома розділами фази Б, що представляли собою аналог бран. Дослідники вважають, що поведінка рідкого гелію математично описується приблизно тими ж рівняннями, що й події в ранньому Всесвіті.

Фізики повідомляють, що коли вони забирали магнітне поле, то фаза А зникала, а брані зіштовхувалися. Здавалося б, зі зникненням фази А квазічастинки повинні були перестати зустрічати опір, однак він продовжував існувати - виходить, щось повинне було його викликати. На думку вчених, викликали його квантовомеханічні дефекти, що виникли при зіткненні - аналоги струн, які передбачаються теорією.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 794 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 24 Декабря 2007 | Комментарии (0)

Північноамериканську панцирну щуку, або рибу-аллігатора виявили учені в річці Березіна в Білорусі

"В одній з приток річки Березіни поблизу центральної садиби Березінського заповідника зоологи виявили північноамериканську панцирну щуку. Щонайменше, дві особини цієї щуки мешкають в даний час в притоці Березіни", - повідомив науковий співробітник Державної природоохоронної установи Березінський біосферний заповідник Ігор Медвєдєв.

Він також розповів, що "одну з щук зоологи заспиртували".

"Швидше за все, цих риб, які для білоруської іхтіофауни є інвазивним видом, в річку випустили з акваріума, коли вони досягли великих розмірів", - припускає учений.

За його інформацією, "у себе на батьківщині - в Північній Америці панцирна щука може досягати 2 - 3 метрів в довжину".

"Панцирна щука представляє серйозну небезпеку для місцевих мешканців водоймищ: її нутрощі і ікра є отруйними, і у місцевих видів риб немає захисних механізмів від її отрути", - зазначив учений.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 779 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 22 Декабря 2007 | Комментарии (0)

Карачун (Корочун) - в древнерусской языческой мифологии этот день берет в свою власть - Чернобог - божество смерти, подземный бог повелевающий морозами, злой дух.


В народе понятие «карачун» в смысле погибели, смерти используется до сих пор. Говорят, например: «Пришел ему карачун», «Жди карачуна», «Задать карачуна», «Хватил карачун».

День языческого почитания Карачуна (второе имя Чернобога) - 22 декабря приходился на день зимнего солнцеворота, самый короткий день в году и один из самых холодных дней зимы. По языческим поверьям, именно Карачун укорачивал светлую часть суток, повергая мир во тьму.

Просмотров: 758 | Добавил: las | Дата: 22 Декабря 2007 | Комментарии (0)

Вчені з університету Індіани в американському штаті Індіанаполіс розвіяли деякі міфи про те, що шкідливо, а що корисно для нашого здоров’я, повідомляє сьогодні, 21 грудня, агентство Reuters.

Як показали останні дослідження, проведені професором з інституту Редженстріф в Індіанаполісі Аароном Керроллом і Рейчел Врімен, зір людини не слабшає, якщо читати при тьмяному світлі.

Вчені зі США також визнали оманами й такі міфи, як необхідність випивати вісім склянок води на день, імовірність прискорення росту волосся від гоління ніг і використання людиною можливостей мозку лише на десяту частину.

Спеціалісти зазначають, що необхідний баланс рідини в організмі допомагає заповнити зовсім не вода, а соки, молоко, чай і кава. Більше того, учені попереджають, що занадто велика кількість випитої води може бути небезпечною для людського організму.

Автори дослідження також довели, що мобільні телефони не можуть перешкодити нормальній роботі медичного обладнання.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 818 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 21 Декабря 2007 | Комментарии (0)

В американському онлайн-журналі Wired опубліковані десять майже геніальних винаходів, які були створені в 2007 році вченими всього світу, щоб протистояти перегріванню планети.

Отже, список наукових відкриттів 2007 року, які були створені для порятунку планети:

1. Сільське господарство на висоті

Професор Колумбійського університету Діксон Деспом’єр створив прототип екологічного хмарочоса для парникових культур, який функціонуватиме 365 днів у році. Це потрібне рішення, оскільки в найближчих 40 років населення планети збільшиться до 9,2 млрд. чоловік і виникне необхідність у подвоєнні обсягів виробництва продуктів харчування.

2. Екологічно чисті корови

Як відомо, худоба щорічно викидає в повітря 80 млн. тонн метану. Тому британські вчені вирішили додавати в корм худоби часник, який упливає на бактерії, що виробляють метан, і сприяє поліпшенню травлення. Але при цьому м’ясо може мати смак, який не сподобається споживачам.

3. Щітки для вугілля

Професор Клаус Лакнер із Колумбійського університету розробив щітку заввишки майже в 100 метрів, щоб абсорбувати таку ж кількість двоокису вуглецю, який викидають у атмосферу 15 тисяч автомобілів.

4. Контрольовані урагани

На думку фізика з Єврейського університету Даніеля Розенфельда, уприскуючи пил в основу урагану, можна поліпшити картинку, що отримується із супутників, і контролювати його просування та потужність.

5. Кораблі-фабрики хмар

Американський фізик Джон Латхем спільно з колегами запропонував для запобігання підвищення температури на планеті, причиною якого є збільшення вдвічі кількості двоокису вуглецю в атмосфері, використовувати флоти дистанційно керованих кораблів, які можуть відображати сонячні промені, створюючи хмари пари за допомогою океанської води.

6. Ефективні дерева

Американські вчені запропонували змінити генетичну структуру дерев, щоб примусити їх рости швидше і скоротити кількість хімічної сполуки, яка ускладнює їх перетворення на біологічне паливо. Таким чином, вони абсорбуватимуть більше двоокису вуглецю в корінні, а частина дерев, що залишилася, може бути використана як біологічне паливо.

7. Родючі океани

При внесенні до морської води таких елементів, як сечовина або залізо, збільшується родючість океанів і здатність до відтворення планктону, щоб він був у змозі поглинати великі обсяги двоокису вуглецю. Проте існує небезпека, що зі збільшенням обсягів звільненого вуглецю підвищуватиметься кислотність води.

8. Штучні виверження

Лауреат Нобелівської премії Пауль Крутцен запропонував понизити температуру Землі блокуванням сонячних променів. Для цього він запропонував розпилювати в атмосфері сірку за допомогою ракет, літаків і навіть штучних вулканів.

9. Космічні дзеркала

Астроном з університету Арізони Роджер Енджел має намір охолодити планету за допомогою сонячного щита, запущеного на орбіту. Щит площею 1,5 млн. квадратних метрів створений із 16 тисяч мільярдів дзеркал.

10. Статус-кво

Геніальні проекти, описані вище, можуть викликати небезпечні наслідки в тому випадку, якщо щось піде не так. Проте не менш руйнівними можуть бути наслідки повної бездіяльності.

За матеріалами Кореспондент.net
Просмотров: 738 | Добавил: 6c6c6 | Дата: 21 Декабря 2007 | Комментарии (0)

В минувший четверг, 19 декабря, представители североамериканского индейского племени Лакота объявили о расторжении договоров между своими соплеменниками и федеральным правительством США и о создании собственного независимого государства. Соответствующее послание направила в Государственный департамент "Делегация за свободу Лакота", в которую вошли индейские общественные деятели и правозащитники во главе с Расселом Минсом.



Индейцы назвали договоры, полтора столетия назад заключенные федеральным правительством с их предками, "никчемными словами на никчемной бумаге". Активисты заявили: США эти договоры "неоднократно нарушали, чтобы украсть нашу культуру, нашу землю и возможность сохранить наш образ жизни". Была приведена плачевная статистика смертности, заболеваний, низкого уровня жизни индейцев Лакота – одного из племенных конгломератов народности сиу.

Теперь угнетенный народ в лице отправившейся в Вашингтон делегации решил положить конец геноциду и апартеиду и заявил о правах на свою исконную землю. Территория самопровозглашенной страны охватит часть штатов Северная и Южная Дакота, Небраска и Монтана, где живут Лакота. Независимое государство планирует выпустить свои паспорта и водительские права. Те, кто станет его гражданами и откажется от гражданства США, будут освобождены от налогов.

Помимо Государственного департамента США, делегация сепаратистов обратилась в посольства Боливии, Чили, ЮАР и Венесуэлы. По утверждению активистов, их дипломатические усилия будут продолжаться и выйдут на мировой уровень.

Общность Лакота включает семь племен. Из одного из них, Оглала, и происходит Рассел Минс, новоявленный лидер сепаратистов. Общественную деятельность он начал в 1969 году в правозащитном Движении американских индейцев (American Indian Movement, AIM). Он быстро завоевал авторитет и всего через два года стал первым национальным директором организации.

Под руководством Минса AIM провело ряд громких акций, из которых наибольшую известность получил захват городка Вундед-Ни в Южной Дакоте. Это место, где в 1890 году произошло ключевое событие – кровопролитная расправа федеральных властей над сиу. Тогда, включая мужчин, женщин и детей, погибли от полутора до трех сотен индейцев. В 1973 году активисты AIM захватили городок и удерживали его семьдесят один день.

К середине 1970-х годов AIM стало разваливаться из-за внутренних конфликтов и усилий компетентных федеральных органов. На личном сайте Минса утверждается, что в 1979 году он реформировал организацию и ныне входит в совет старейшин ее отделения в Колорадо. Однако официальные источники AIM уже давно от бывшего лидера открещиваются. Как они утверждают, Минс вышел из организации "как минимум шесть раз, последний из них – 8 января 1988 года". Как в действительности обстоят дела, судить трудно, но ясно одно: непререкаемым авторитетом для соплеменников Минс так и не стал.

Он дважды, в 1974 и 2001 году, участвовал в выборах главы администрации племени Оглалу, но оба раза потерпел поражение. Кроме того, Минс под разными знаменами неудачно участвовал еще в нескольких политических кампаниях. В 1984 году он пытался стать кандидатом в вице-президенты от республиканцев, в 1987 году претендовал на место кандидата в президенты от Либертарианской партии, а в 2001 году как независимый кандидат был снят с выборов губернатора Нью-Мексико.

Несмотря на все свои неудачи, Минс – личность незаурядная и разносторонняя. Помимо правозащитной и политической деятельности, он подвизался на ниве кинематографа. Одна из последних его работ – роль индейского вождя в кинофильме 2007 года "Следопыт" (Pathfinder), в котором рассказывается о борьбе индейцев с викингами. Кроме того, он снимался в картинах "Последний из могикан" (The Last Of The Mohicans, 1992), "Прирожденные убийцы" (Natural Born Killers, 1994), "Вперед на Восток" (Wagons East, 1994), "Девушки с Дикого Запада" (Buffalo Girls, 1995) и других. Амплуа Минса-актера вполне понятное – индеец.

Теперь политик, актер и правозащитник явил миру свое новое детище – декларацию независимости Лакота. Скорее всего, построить новое государство ему со товарищи все же не удастся, но заявить о себе Минс сумел громко, можно сказать, на весь мир. И это несмотря на, мягко говоря, сомнительную легитимность действий сепаратистов - никакой информации о поддержке их инициативы соплеменниками не публиковалось. Называются лишь члены делегации "за свободу", и то не все: их перечисление (помимо Минса, указаны поименно еще пять человек) прерывается многозначительным "и другие".

В том, что история получит хорошее освещение внутри США, сомневаться не приходится: у американцев немалый комплекс вины перед индейцами, которых они привели к деградации и вымиранию. К слову сказать, стыдливое политически корректное наименование индейцев – "коренные американцы" – новоявленному лидеру сепаратистов очень не по душе.

"Я ненавижу термин "коренной американец"… Я предпочитаю термин "американский индеец", потому что знаю его происхождение. Слово Indian представляет собой искаженную форму испанского словосочетания En Dio, которое в переводе означает "с Богом"".

Василий Чепелевский
Lenta.ru

Просмотров: 768 | Добавил: las | Дата: 21 Декабря 2007 | Комментарии (0)


Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Статистика

Copyright Ardenis Sunset © 2006